Wat is kanopolo?

Kanopolo is een snel, fel spel gebaseerd op waterpolo. Kanopolo wordt gespeeld met 5 tegen 5 spelers, met doelen (van 1 bij 1,5 meter) hangend op 2 meter boven het water. Het spel wordt gespeeld zowel in zwembaden als op buitenwater op een speelveld van 35 bij 23 meter.

Alhoewel een team kan bestaan uit 8 spelers, heeft elk team maximaal 5 spelers in het speelveld en maximaal 3 wisselspelers op het water. Er is een onbeperkt aantal wissels mogelijk gedurende de gehele speeltijd. De speeltijd bedraagt meestal 2x 10 minuten. De speelbal is een waterpolobal, welke maximaal 5 seconden vastgehouden mag worden.

Tactisch gezien heeft het spel het meeste weg van basketbal of waterpolo. Het is toegestaan, binnen bepaalde regels, om tegen, over en onder elkaar door te varen. Ook is het toegestaan iemand, mits hij in balbezit is, om te duwen. Met kanopolo wordt er gepassed en gescoord met de handen of door middel van de peddel, maar dit komt zelden voor.

Kanopolo is een van de erkende wedstrijd-disciplines binnen het kanoën. Het spel wordt gespeeld in meer dan 80 landen over de gehele wereld, maar toch wel het meest in Europa. In Nederland zijn op dit moment 45 teams actief in 4 verschillende klassen, allen op nationaal niveau. Kanovereniging Trekvogels is hierin vertegenwoordigd met 2 teams respectievelijk spelend in de Hoofd- en 2e klasse.

Internationaal heeft de sport tweejaarlijks een Wereldkampioenschap en een Europees Kampioenschap om het jaar. Deze kampioenschappen worden gespeeld in 4 categorieën: Heren en Dames, beiden senioren en ‘onder 21′.

Trekvogels kanopolo

Bij Trekvogels wordt er het hele jaar kanopolo beoefend. In de lente, zomer, herfst en WINTER wordt het gehele jaar door alle weersomstandigheden getraind. De charme van de sport is ook dat er vele internationale toernooien zijn. Elk jaar kun je per klasse op de kanopolo kalender je per toernooi inschrijven door heel Europa.
Voor meer informatie kijk op www.kanopolo.org 

Sponsoring
KV Trekvogels wordt al jarenlang gesponsord door Intercel, specialist in loodaccu's.
Daarnaast heft Online Marketing bureau SDIM reeds nieuwe helmen geleverd.
123fotobehang sponsort de kleding, zij leveren fotobehang op maat.
De nieuwe goals op het kanopoloveld zijn geleverd door RVS Haanstaal.

Trekvogels is zeer blij met de bijdrage aan nieuwe zwemvesten, helmen, trainingspakken, de goals. Sponsors BEDANKT!