Cursus KVA Aanmelding

Aantal deelnemers
minimaal 6, maximaal 24

Hallo Trekvogels,

De KVA cursus 2020 gaat door!

Kajak instructeur Merel Nip en Kata Balogh komen in oktober de KVA cursus geven.

Tijdens de KVA cursus worden diverse vaartechnieken aangeleerd en wordt er stilgestaan bij de uitrusting en veiligheid*. De exacte lesstof en doelstelling  staan in de bijgesloten KVA reader.

De KVA cursus wordt afgesloten met een Examen en een Certificaat.

Het KVA-certificaat is nodig om het vervolgtraject naar ZV (zeevaardigheid) te kunnen doorlopen wat voor de aspirant zeevaarders belangrijk is. Maar ook als je geen zee aspiraties hebt is de KVA cursus erg leerzaam en nuttig.

In verband met de vroege zonsondergang is er dit jaar gekozen voor lessen op zondagmiddag. Er is ruimte voor maximaal 24 deelnemers verdeeld over 4 groepen.

De cursus duurt totaal 8 uur ( 2 x 4 uur = 12:30-17:00  uur incl 30 minuten pauze )

4 groepen

Groep B

Groep D

Examen

Het tijdstip en duur van het examen hangt af van het aantal deelnemers.

Aantal deelnemers
Max. 6 personen per groep.  Max 4 groepen.

Cursus                 8 uur (per dag 4 uur met half uur pauze)  €90,- pp
Examen               Theorie & praktijk op 1 dagdeel
                             €25 pp + €7,50  WSV diploma (bij slagen)

*veiligheid:

Tijdens de cursus worden er ook "natte oefeningen" gedaan. Omdat de lucht en watertemperatuur nu snel zal gaan dalen is het dragen van neopreen (long john) en een anorak (winddicht jack) en zwemvest tijdens deze cursus verplicht. De Instructeur bepaalt of hier van afgeweken kan worden (bv op een onverwacht warme dag). Zorg dus dat je je uitrusting op orde hebt! Vraag gerust om advies.

Ook zal er tijdens de cursus geoefend worden met het verlaten van je kajak onder water (na omslaan) waarbij het spatzeil los getrokken moet worden.

Uit ervaring weten we dat dat een dingetje is! Het is handig dit nu alvast 1 op 1 te oefenen met een ervaren kajakker die je ook weer rap in je kajak kan helpen.

Meld je op de clubavond even bij Henk Felix of Paul van Galen.

De volgende vragen aub beantwoorden zodat we jullie in de juiste groep kunnen plaatsen:

Ik heb een eigen kajak: Y/N

Ik heb ervaring met het varen met spatzeil: Y/N

Ik ben voornemens om het vervolgtraject naar ZV (Zeevaardigheid) te gaan volgen: Y/N

De inschrijving sluit op maandag 21 september. Bij meer dan 24 deelnemers kan het zijn dat we je voorstellen je deelname naar 2021 door te schuiven.

Let op! De inschrijving wordt pas definitief nadat de betaling van het cursusgeld ad. € 90,00 is overgemaakt naar onderstaande rekening, onder vermelding van: KVA-cursus 2020.

NL25INGB0000535301 t.n.v. Kanovereniging Trekvogels

Veel plezier bij deze leerzame cursus !

Wie is jullie cursusleider?

Hallo, ik ben Merel. Ik ben zeekajakinstructeur en kajakgids.

Via workshops en cursussen deel ik mijn passie en enthousiasme voor kajakken en educatie. Ik geef les aan beginnende, geoefende en gevorderde kajakkers, jeugd en volwassenen, van de grachten tot op zee.

Mijn opleiding deed ik in Nederland en ik volgde trainingen in Engeland.

Ik vaar graag op de Waddenzee en was afgelopen zomer in Bretagne.

Met je kajak kan je je eigen avontuur aangaan, dichtbij huis en op onbekende plekken.

Door je vaardigheden en je kennis te ontwikkelen vergroot je je plezier en je mogelijkheden. Daar draag ik graag aan bij!

De cursussen bij de Trekvogels geef ik samen met Kata.

Zij is assistent instructeur en in opleiding voor instructeur niveau 3.

Watersportverbond Kajakinstructeur niveau 3,  zee en binnenwater

British Canoeing sea leader 4*

ISKGA module incident management and sea survival