Extra Kampeerweekend voor (aspirant) zeevaarders

zaterdag 11 augustus 2018

 
Tijd
start om 09:30 uur
Locatie
Holwerd
Aantal deelnemers
maximaal 15
 

Het weekend van 11 en 12 Augustus 2018 gaan we de oversteek maken naar Ameland.

Niet met de veerboot of lopend door het Waddenslik maar met onze Zeekajak inclusief kampeeruitrusting!

 

Deze oversteek is ook voor aspirant zeevaarders goed te doen en er is dan ook volop tijd voor een echte waddenbeleving met de leerzame verhalen en techniek uitleg van Klaas Hofman die als geen ander het wad kent en deze tocht de leiding heeft. Tijdens de tocht maken we ook nog een uitstapje van t’Oerd naar Nes door de slenken voor het ultieme wadden gevoel.

 

We kunnen met maximaal 15 personen mee en is er hopelijk een goede mix van ervaren en minder ervaren vaarders voor een veilige overtocht. Bij wind vanaf 5 Bft is het wel mogelijk dat de tocht niet door gaat of niet iedereen veilig mee kan….

 

Beschouw je jezelf als een beginner maar wil je wel graag mee, bespreek dan even met mij de mogelijkheden om voor de tocht al wat op zee te oefenen en te voelen hoe het is om in golven te varen. Een beginnerscursus behoort ook tot de mogelijkheden.

 

De tocht start op Zaterdagochtend en we vertrekken we ca 09:30 vanuit Holwerd. Zondagmiddag zijn we rond 15:00 weer terug aan vaste wal. Onze camping op Ameland is een grasveldje in de Jachthaven van Nes. Kosten voor deze trip zijn €45,- pp

 

Kamperen vanuit een kajak is voor een aantal wellicht ook een nieuwe ervaring. Als het op prijs gesteld wordt wil ik wel een keer mijn complete uitrusting meenemen en laten zien hoe ik dat inpak en je kajak trimt. Ook wil ik wel iets vertellen over het plannen van een tocht op zee met stroming en getijde als daar interesse voor is.

Het is absoluut een must dat je het een keer zelf je kajak inpakt voor je dat zaterdagochtend onder tijdsdruk moet doen …. Als je eenmaal in je kajak zit kan je niet even het gewicht verplaatsen zodat je niet constant je richting moet corrigeren!!

 

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Laat het dan zsm aan mij weten.

Er zijn 15 plekken en VOL=VOL

 

Eind April laat ik weten of er voldoende animo is om de tocht definitief door kan gaan. Bij beperkt animo annuleer ik de tocht zodat Klaas voldoende tijd heeft een andere groep in te plannen.

 

Henk Felix

06-48474608